Zonne- en overschotlading met Easee-opladers

Gemaakt door Helpdesk Watt's Next, Gewijzigd op Di, 24 Dec, 2024 om 12:29 PM op Helpdesk Watt's Next

OPGELET: zonnestroomladen werkt bij Easee laders mogelijk niet zo goed of helemaal niet wanneer er een CPO/backoffice op het toestel is geconfigureerd.



Zonne- en overschotlading met Easee-opladers

Het opladen van uw voertuig met zonne-energie is een uitstekende manier om uw fotovoltaïsche (PV) systeem, algemeen bekend als zonne-energie, te benutten. Met de Easee laadrobots kunt u uw voertuig efficiënt opladen met zonne-energie wanneer er voldoende zonlicht is.

 

Prestaties aanpassen met de Easee-app

De Easee laadrobots bieden flexibele prestatieaanpassingen die door de eigenaar kunnen worden beheerd via de Easee-app. U kunt de laadstroom instellen van slechts 6 A tot de maximale waarde die door de installateur is ingesteld.

 

Het Easee-voordeel

Een van de belangrijkste voordelen van de Easee laadrobots is hun vermogen tot automatische en dynamische fasecompensatie. Deze functie maakt naadloos opladen mogelijk van slechts 1,4 kW tot 22 kW (met een maximum van 11 kW voor het Easee Lite-model). In tegenstelling tot de meeste andere laadstations die beginnen bij 3,7 kW, kunnen Easee-opladers efficiënt zonne-energie gebruiken, zelfs wanneer uw PV-systeem lagere hoeveelheden energie genereert of wanneer het zonlicht beperkt is.

 

Een geautomatiseerde oplossing voor efficiënt opladen

Om een geautomatiseerde oplaadoplossing met Easee-opladers te implementeren, is een extra energiemanagementapparaat nodig. Dit apparaat meet de inkomende elektriciteit, het huishoudelijke verbruik en de energiewaarden van het PV-systeem. Met behulp van deze gegevens communiceert de Equalizer met uw laadrobot via de Easee Cloud of lokaal om de nodige minimale waarden van gegenereerde PV-energie te bepalen. Deze communicatie stuurt de commando's om het laadproces te starten en te stoppen en kiest tussen 3-fase of 1-fase opladen, afhankelijk van de beschikbare zonne-energie.

De verbinding maakt meestal gebruik van de P1-poort van de slimme meter. Er zijn echter variaties tussen verschillende fabrikanten van slimme meters en hun protocolopstellingen, omdat er nog geen standaard op de markt is vastgesteld.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren